Ny skønlitteratur – april 2017

KejserkroneI denne måned kan vi bl.a. glæde os over nyt fra Bent Haller, Elizabeth Strout og Delphine de Vigan.   

En del af månedens bøger er allerede udkommet, når dette indlæg bliver publiceret, og jeg skal beklage forsinkelsen, der skyldes en kombination af Krimimesse, influenza og tekniske problemer. Jeg bestræber mig ellers på at publicere det månedlige indlæg senest den første i måneden.

Som sædvanlig er omtale og forsider hentet på forlagenes hjemmesider. Denne gang er forlagene måske citeret mere end normalt, det direkte kopierede ses i ” ”.


Danske udgivelser:

Bogens forsideDengang vi var os af René Jacobsen
Kollektivroman ”om Danmark i de sidste 60 år fortalt gennem beboerne i en opgang i et københavnsk arbejderkvarter. Det er et miljø fuld af skæbner og originaler, der lever i skyggen af 50’ernes begyndende velfærd og optimistisk nynner med på tidens popmelodier.”
Udkommer 31. marts på Tiderne Skifter. 472 sider


Bogens forsideSalt af Emeli Bergman
Dansk-svensk debutant. ”… en samling af melankolske og dragende noveller, der kredser om sorg, familie og seksualitet. … poetisk prosa, med en kombination af øm præcision og sproglig nonchalance. Hun er optaget af at skildre tab – af elskede, af uskyld, af drømme og selvbilleder.”
Udkommer 6. april på Lindhardt & Ringhof. 160 sider


Bogens forsideAbelone på Bangsbo af Bent Haller
Nyt fra den produktive Bent Haller er altid godt nyt. Romanen om Abelone bygger på overleverede erindringer fra forfatterens oldemor, der kom i huset på Bangsbo ved Frederikshavn og mødte de mange spændende mennesker, der kom der bl.a. Herman Bang, Gustav Wied, Betty Nansen, Thorvald Bindesbøll og L.A. Ring. ”Alt kan ske på Bangsbo: affærer, intriger, dueller, selvmord og spøgeri.”
Udkommer 7. april på Lindhardt & Ringhof. 368 sider


Bogens forsideRud af Kamilla Hega Holst
”Roman om at fare vild. Det er en roman om legens væsen, det ukontrollable, forløsende og farefulde ved legen; om vold og begær, magt og modstand og muligheden for at sætte sig selv fri.”
Udkommer 21. april på Rosinante. 206 sider


Bogens forsidePigen uden hud af Mads Peder Nordbo
Thriller fra Grønland med forsvundne vikinge-mumier og opsprættede mennesker. Bogen har allerede inden udgivelsen oplevet stor interesse fra udlandet og er solgt til oversættelse til et antal sprog. En lækkerbidsken for de, der ikke kan få blodige lig nok, jeg tror jeg står over.
Udkommer 27. april på Politikens Forlag. 352 sider


Bogens forsideLyset skinner i mørket af Kjeld Laursen
Dokumentarroman om Dostojevskij og hans tid.
Udkommer 28. april på Tiderne Skifter. 280 sider

 


Bogens forsideGraceland af Ida Holmegaard
”Roman om at være langt væk fra dem, man elsker. Om at være på vej og om at længes efter sin familie, efter kærlighed, ro og andre ting, som man ikke altid ved, hvad er. Og om frygten for alle de forskellige katastrofer, som hele tiden kan blive virkelige. Romanen udspiller sig over en eftermiddag i december og er fortalt af tre stemmer.”
Udkommer 28. april på Rosinante. 144 sider


Andet af interesse:

Harens øjne af Martin Krogh Andersen. Udkommer 5. april på Gyldendal. 136 sider

Et hjerte i alt af Amalie Smith. Udkommer 20. april på Gyldendal. 172 sider

Kujonen af Christian Mørk. Udkommer 20. april på Gyldendal. 288 sider

Lyset sletter nattens ord af Miki Mistrati. Udkommer 20. april på Politikens Forlag. 320 sider

Sommergræs, vinterorm af Mette Søe. Udkommer 28. april på Politikens Forlag. 208 sider

Genudgivelser:

Udaf Gabrielis’ Breve til og fra Hjemmet af Frederik Christian Sibbern. Udkommer 18. april på Gyldendal. 320 sider. Originaludgave 1826.

En landsbydegns dagbog af Steen Steensen Blicher. Udkommer 27. april på Gyldendal. Originaludgave 1824.


Oversatte udgivelser:

Bogens forsideLyset bag dine øjne af Tommi Kinnunen
”Uafhængig efterfølger til slægtsromanen ’Hvor fire veje mødes’. En gribende roman om at skille sig ud og finde sin egen vej, om ønsket om at blive far og kunsten at være mor.”
Udkommer 31. marts på Cicero. 368 sider. Oversat af Birgita Bonde Hansen


Bogens forsideHavbogen – Eller kunsten at fange en kæmpehaj fra en gummibåd på et stort hav gennem fire årstider af Morten A. Strøksnes
”To mænd i en lille båd på de store dybder helt oppe ved Lofoten. Et monster i havet under dem: den sagnomspundne grønlandske kæmpehaj, der kun sjældent kommer op til overfladen. Den kan blive otte meter lang, vejer mere end et ton – og kan blive op til 500 år gammel … en sand rigdom af poesi, videnskab, skrøner og myter ind over siderne i en isklar, ramsaltet, vidende, humoristisk, opløftende og dybt fascinerende læseoplevelse.”
Titlen fører tankerne hen på ’Den gamle mand og havet’ af Ernest Hemingway, men denne er nok noget andet. Bogen har vundet et større antal priser i Norge og er solgt til oversættelse i bl.a. USA, Frankrig og Tyskland
Udkommer 7. april på Hr. Ferdinand. 396 sider. Oversat af Birgitte Steffen Nielsen


Bogens forsideRust af Philipp Meyer
Ny roman af forfatteren til ’Sønner’ (2014). ”en fortælling om venskab og om kampen for at få del i den frihed, som USA spejler sig i; en fortælling fra den del af USA, der ikke er defineret af drømme, men af begrænsninger. Hvor mennesker lever og dør i trailerparks, og hvor selv de modigste og ædleste ikke kan undslippe den spiral af skyld og skam, der er underklassens lod”
Udkommer 7. april på Gyldendal. 450 sider. Oversat af Jakob Levinsen


Bogens forsideDet kolde våde land af Adrian McKinty
Et nyt forlag har set dagens lys i Århus og sender to bøger på gaden den 20. april.
”’Det kolde våde land’ er første bind i Adrian McKintys Sean Duffy-serie. Alle bindene udspiller sig på baggrund af konkrete begivenheder i 1980’ernes kaotiske Nordirland, og med den katolskfødte Sean Duffy i et overvejende protestantisk politikorps har McKinty skabt en hovedperson, der både spejler nogle af samfundets konflikter og paradokser, men som også kan se begivenhederne med distance og en stor portion rå humor.
Det er iskolde mordere, moralsk tvivl, kvindeproblemer, og et net af intriger, man mødes af, når man åbner McKintys bøger.”
Udkommer 20. april på Forlaget Olga. 344 sider. Oversat af Søren K. Barsøe


Bogens forsideVore endeløse dage af Clare Fuller
”I romanen tages 8-årige Peggy med ud til en hytte i skoven af sin far, og bliver fortalt resten af verden er gået under. Hun ses først igen 9 år senere… Det er en roman om familie, om løgne, om desperation og om den pris, vi betaler for kærligheden.”
Udkommer 20. april på Forlaget Olga. 264 sider. Oversat af Charlotte Kornerup


Bogens forsideMit navn er Lucy Barton af Elizabeth Strout
Jeg stiftede første gang med forfatteren, da jeg læste den fine, lille roman ’Olive Kitterigde’ (2010) og ser frem til at læse mere af hende. Denne bog er indstillet til The Bailey’s Women’s Prize for Fiction.
”… er et lavmælt og skarpt kvindeportræt; et usentimentalt blik ind i en ussel og fattigdomsramt barndom i det amerikanske Midtvesten, og en livsklog og bevægende fortælling om forholdet mellem en mor og en datter.”
Udkommer 20. april på Gyldendal. 184 sider. Oversat af Ida Jessen


Bogens forsideDage uden sult af Delphine de Vigan
Denne lille roman er Delphine de Vigans debut og handler om spisevægring og kan ifølge forlaget med fordel kan læses som en forløber til den autofiktive, verdensomspændende succes ’Alt må vige for natten’.
Udkommer 26. april på People’s Press. 153 sider


Andet af interesse:

Den kolde sommer af Gianrico Carofiglio. Udkommer 30. marts på Hr. Ferdinand. 320 sider. Oversat af Marie Andersen

Vagt forbi af Stephen King (Bill Hodges-trilogien, 3). Udkommer 30. marts på Hr. Ferdinand. 490 sider. Oversat af Jakob Levinsen

Spejlbogen af E.O. Chirovici. Udkommer 4. april på Hr. Ferdinand. 330 sider. Oversat af Allan Hilton Andersen

Orient af Christopher Bollen. Udkommer 4. april på Gads Forlag. 632 sider. Oversat af Lærke Pade

Hinsides tavsheden af Philip Kerr. Udkommer 7. april på Modtryk. 297 sider. Oversat af Ole Steen Hansen. (Berlin Noir, 11)

Flosset af Cecilia Ahern. Udkommer 7. april på Politikens Forlag. 320 sider. Oversat af Marie Kopp

Osiris’ labyrint af Paul Sussman. Udkommer 19. april på Tiderne Skifter. 594 sider. Oversat af Ninna Brenøe

Verdens smukkeste mand af Lena Ackerbo. Udkommer 19. april på Lindhardt & Ringhof. 398 sider. Oversat af Lotte Lirkeby Hansen

Faderens synder af Jeffrey Archer (Clifton-krøniken, 2). udkommer 24. april på Lindhardt & Ringhof

Før sneen kommer af Britt Karin Larsen Folkene i Finnskogen, 4). Udkommer 28. april på Gyldendal. 153 sider

Genudgivelser:

Kvartet af Jean Rhys. Udkommer 20. april på Tiderne Skifter. 350 sider. Originaludgave 1928

Villette af Charlotte Brontë. Udkommer 21. april på Gyldendal. 632 sider. Oversat af Christiane Rohde. Originaludgave 1853.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s