Gæstebloggere

FASTE GÆSTEBLOGGERE

IMG_4109 (1)Anne Grete Jacobsen
Jeg  har arbejdet som bibliotekar i 42 år, hvor min hovedinteresse lå på skønlitteraturen og formidlingen af den. Jeg har været anmelder på Litteratursiden i omkring 20 år.
Jeg læser meget forskelligt, både skønlitteratur og faglitteratur. For mig er en god bog, en bog som har et godt sprog og en god historie, som samtidig giver mig ny viden om f.eks. lande, historie og kulturer.

Bidrag:
Jeg tog ned til Bror, Vi tog op med mor og Så tog jeg hjem af Karin Smirnoff – anmeldelse (14.10.2021)
Farvel til Berlin af Christopher Isherwood – anmeldelse (26.09.2021)
Gladiator af Jens Henrik Jensen – anmeldelse (03.09.2021)


beth 4Beth Høst
Jeg er pensioneret bibliotekar efter 38 år i folkebibliotekerne, ca 30 år som lektør (bibliotekernes interne anmelderservice). Jeg begyndte via en bekendt at skrive til Gentofte Biblioteks Romannet og fulgte med, da det indgik i Litteratursiden.dk, hvor jeg nåede at være tilknyttet og levere anmeldelser og artikler i over 20 år.
Jeg læser meget bredt, er de sidste år begyndt at læse alment tilgængelige samfundsfaglige værker bl.a. for at kunne videreformidle og fortælle om dem, det betyder noget for mig at kunne være den  ”almindelige læser” og videregive mine læseoplevelser. Derudover er en af mine favoritområder de litterære klassikere, de bøger, der kan blive stående.

Bidrag:

Kvinde set fra ryggen af Jesper Wung-Sung – anmeldelse (05.10.2021)
Klassikere (19.09.2021)
“Gamle” bøger (12.06.2016)
På rejse med forfatterne (05.02.2016)


ANDRE

Poul Larsen
Jeg er 75 og bor i Blokhus i sommerhalvåret, i Aarhus i vinterhalvåret.
Hvis I har lyst, kan I se min biografi og bogproduktion på mit forlags hjemmeside: www.foelfod.dk

For øjeblikket læser jeg Jón Kalman Stefánsson og digte, f.eks. af Eske K. Mathiasen, Knud Sørensen og den persiske digter Rumi fra 1200-tallet.

Pouls indlæg:
Fisk har ingen fødder af Jon Kalman Stefánsson (anmeldelse) (15.03.2016)


Anny Skov Madsen
anny_125”Jeg læser, altså er jeg”.
Jeg har arbejdet som bibliotekar i over 43 år i København og i Vejle og er nu gået på pension. Jeg har været lektør i ca 25 år. Det er Dansk Bibliotekscenters materialevurderinger målrettet materialevalget i folkebibliotekerne. I over 10 år har jeg skrevet anmeldelser til Litteratursiden.

Jeg elsker at læse og lader mig ikke skræmme af tykke bøger eller lange serier, men betingelsen er at sproget er godt, og at bogens univers udfordrer mig. Som fx Karl Ove Knausgårds ”Min Kamp” og Elena Ferrantes Napoliromaner.

Jeg har mange års erfaring med læsekredse og deltager for tiden i to.

Annys indlæg:
Min vej til Marcel Proust: På sporet af den tabte tid


Lotte_100Lotte Klemens Thomhave
Bibliotekar, Koldingbibliotekerne

Lottes indlæg:
Åh, at være lektør (18.04.2016)