Om Bøgernes labyrint

Skønlitteratur er en port til viden om livet, om verden, om mennesket – om alt!  Uden skønlitteratur ville verden være et fattigere sted.

Bøgernes Labyrint er en personlig blog, der opstod i februar 2011, fordi jeg havde et ønske om at formidle mine læseoplevelser ud til en større skare.

PortrætfotoHvem er jeg?
Mit navn er Marit Haugaard. Sommeren 2012 gik jeg på efterløn efter 40 år som bibliotekar, de sidste 20 ved Hovedbiblioteket i Aarhus – i afdelingen Litteratur & Musik, med tryk på Litteratur. Som et led i mit arbejde var jeg medredaktør på Litteratursiden, fra 2006 redaktør for Vi anmelder-sektionen.

Hvad læser jeg?
Dansk og oversat litteratur – alt, så længe det er velskrevet eller veloversat. Jeg er med alderen blevet meget følsom over for dårligt sprog og sjuskede oversættelser.

Jeg er ikke så grebet af avanceret og eksperimenterende litteratur, det kan andre anmelde meget bedre end mig. Jeg læser digte i ny og næ, men afstår fra at anmelde dem.

Jeg foretrækker den gode fortælling med godt sprog og gode personskildringer, der er genren underordnet, selv om jeg foretrækker krimi frem for Science Fiction.

Hvad består Bøgernes Labyrint af?

  • Anmeldelser af de bøger, jeg læser – primært skønlitteratur, ny som gammel.
  • Ved hvert månedsskifte en oversigt over de af kommende måneds skønlitterære udgivelser, jeg selv synes ser interessante ud.
  • Løst og fast om litteratur.

Der er to faste gæstebloggere.

Ud over min egen blog har jeg tidligere bidraget med anmeldelser til Litteratursiden, Krimisiden, Romansiden og Bogrummet.

I 1990’erne læste jeg spansk ved Aarhus Universitet, og det lykkedes mig at afslutte grunduddannelsen ved siden af mit arbejde på biblioteket. Se også min blog om latinamerikansk litteratur Latinamerika litteratur

I henhold til den nye skattelov modtager jeg ikke længere  anmeldereksemplarer fra forlagene.

Bøgernes labyrint er uafhængig af forlag, boghandlerkæder mm.

Med venlig hilsen
Marit Haugaard

marit.haugaard(a)gmail.com

One comment

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s