Anmeldelse: Da Audrey Wilde forsvandt af Eve Chase

Bogens forside

Underholdende engelsk spændingsroman om gamle huse med gamle hemmeligheder

Et engelsk landsted, som vi kender det fra tv, måske ikke lige på størrelse med Downton Abbey og Brideshead, men charmerende med stor grund, pool, rosenhave, frugthave, køkkenhave og orangeri. Det er godt nok noget forfaldent, men netop dette charmerende forfald tiltaler Jessie, samtidig med at det gør, at hun og ægtefællen, Will Tucker, har råd til at købe det.

Jessie er vild med Applecote Manor, som indretningsdesigner ser hun muligheder, men især ser hun en mulighed for at familien kan starte på en frisk. Hun og Will har en lille datter, og enkemanden Will har en teenagedatter. Bella forguder sin afdøde mor, og Jessie får mindreværdskomplekser, for hun føler ikke at hun kan leve op til sin perfekte forgænger. Og hun ønsker over alt i verden at skabe sit eget hjem sammen med Will – og selvfølgelig Bella og lille Romy.

De flytter ind, og Jessie er lykkelig. Hun kan takle støv, mug, edderkopper og meget andet. Men der er en underlig stemning, som Bella er særligt følsom overfor. Især i et værelse øverst i huset, et urørt rum, der ligner en tidslomme, men som Bella alligevel vælger som sit. Et andet problem er, at håndværkerne pludselig får travlt med så meget andet, så snart Jessie nævner Applecote Manor. Hun står stort set alene med det hele, for Will har travlt i London, og stedets stemning begynder at påvirke hende. Er hun paranoid? Eller kan hun virkelig ikke lade Bella være alene med lillesøsteren. Og hvem er den kvinde, der ofte færdes i nærheden af Applecote Manor, men forsvinder, når Jessie kalder på hende?

50 år tidligere tilbringer fire søstre fra London sommerferien på Applecote Manor hos deres tante og onkel, som så mange gange før. Men meget er ændret, for fem år tidligere forsvandt kusinen Audrey sporløst, og siden har søstrene ikke været der.
Men nu er de tilbage, 12, 16, 17 og 18 år gamle. Tanten, især, er blevet underlig, men da et par charmerende ungersvende fra et nærliggende landsted dukker op, får pigerne andet at tænke på. Amoriner og hormoner flagrer på kryds og tværs mellem de to gutter og de tre ældste søstre. Fortælleren er den næstældste, den tænksomme Margot, og gennem hendes øjne følger vi begivenhederne. Hun er jævnaldrende med den forsvundne kusine og føler sig stærkt knyttet til hende. Audrey fravær svæver over hele sommeren, for hvad skete der den dag, hun gik alene ned til floden? Hvorfor blev hun aldrig fundet, død eller levende?

Det ville være en mærkelig underholdningsroman, hvis der ikke kommer en forklaring. Det gør der, og den er meget overraskende.

Jeg begyndte at læse bogen på en ferie, og det er den meget velegnet til. Velskrevet og spændende med et touch af gotisk gys

Eve Chase: Da Audrey Wilde forsvandt.
Lindhardt & Ringhof, 2019. 351 sider.
Originaludgave: The Vanishing of Audrey Wilde, 2017. Oversat fra engelsk af Vibeke Houstrup
Lån bogen på biblioteket

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s