Ny skønlitteratur – april 2020

BogforsiderJeg ved ikke hvad der er gået af bogbranchen denne april måned. Måske er der gået Corona i den, og alt er skubbet til efter påske.

Der kan vi præsentere hele to romaner om unge kvinder, som prøver at modstå partnerens ønske om at blive far, dertil to af skandinavisk litteraturs grand old men, Ib Michael og Dag Solstad.

Måske kommer der flere interessante ting på forlag, som ikke mener at deres kommende udgivelser kommer nogen ved, før tegnebogen skal frem.

Udvalget er som sædvanlig et udtryk for, hvad jeg selv synes ser interessant ud. Oplysninger og forsider er hentet på forlagenes hjemmesider


De danske:

Bogens forsideSandheden om Lucy af Ib Michael
Kærlighedsroman og eventyrroman om to unge med særlige evner. De mødes på Nørrebro, men skæbnen fører dem til en sagnomspunden ruinby i Amazonas – ”en vild, dramatisk og underholdende historie”, skriver forlaget
Udkommer 15. april på Gyldendal. 439 sider


Bogens forsideFødedygtig af Laura Ringo
Liv har et job som pædagog i en børnehaveklasse, og det er ikke uproblematisk. En seks-årig dreng gør hurtigt hendes liv til et helvede, og en dag bliver hun tirret til at stikke ham en lussing. Derhjemme går Dan, han ser Deadline og vil gerne være far. Liv har ikke travlt med at blive mor, så hendes liv er ikke nemt. En dag møder hun en flot lærer til en fest, og han vil gerne vise hende fysiklokalet.
Forlaget præsenterer bogen som ”en folkeskoleroman om vold, ustyrlige børn, magtesløse lærere og om at have en skruk kæreste, hvis børn man ikke har lyst til at føde”.
Udkommer 17. april på Gyldendal. 218 sider


Bogens forsideHavet af Lars Frost
Forlaget skriver: ”Lars Frost har forladt den polemiske dagsorden fra de seneste romaner. Hans nye bog er en fantasi. En rejse ud over Havet, ud i det ukendte. Skibet er ladet med triste skæbner, skønne ord og en tønde med sild.”
Udkommer 22. april på Gyldendal. 184 sider


Bogens forside

Hjerterdame af Julie Clausen
Emma er 27, hun er en pæn pige, hun har gået i Flinkeskolen og gjort alt, hvad der forventedes af hende. Nu er hun gymnasielærer, og hendes kæreste begynder at snakke om børn. Men når man nu ikke har et seksualliv? Og det der med børn og parcelhus tænder hende ikke. Til gengæld tænder hun på en ung mand, hun møder i en bar, men hvor har hun set ham før?
Forlaget præsenterer bogen som ”en sød og sjov kærlighedsroman om at træffe svære valg, om at forelske sig i den forkerte og om at se ind bag facaden og finde ud af, hvad der gemmer sig der”.
Udkommer 20. april på Turbine. 310 sider


Bogens forsideEn som Bjarne Reuter af Helle Retbøll Carl & Anders Houmøller Thomsen
En af vore mest populære forfattere afsløres i denne bog som tyvagtig. Bjarne Reuter stjal kladdehæfter i skolen, som han kunne skrive sine små historier i. Forlaget skriver ”I ’En som Bjarne Reuter’ fortæller forfatteren for første gang – uden fiktionens slør – om sin magiske barndom, om et brat og traumatisk uskyldstab, der ændrede alt, og om sin families mange hemmeligheder. Gennem hele sit liv har Bjarne Reuter forsøgt at komme tættere på sin gådefulde far og få svar på de ubesvarede spørgsmål. Blandt andet i sine bøger, som han selv kalder for en evig eftersøgning efter barndommens tabte Atlantis”.
Udkommer 29. april på People’s Press. 300 sider


De oversatte:

Bogens forsidePenelope er syg af Ole Robert Sunde
Penelope er syg og hendes mand, forfatteren, ”er på vej til sushibaren for at købe aftensmad til dem. Men vejen er fyldt af indfald og forstyrrelser: Han møder Oslokyklopen som forsøger at standse ham. Nogen råber lokkende fra en balkon, bekendte og kollegaer er ude og gå eller jogge. Mens forfatteren stadig tænker på sin kone og hendes tilstand, overvældes han af indtryk og associationerne får frit løb og koncentrationen svigter. Og det som skulle være en kort spadseretur med et enkelt mål, bliver en tilsyneladende evigtvarende odyssé op og ned ad Thereses gate, mens Penelope er syg og venter derhjemme” (forlaget).
Udkommer 17. april på Batzer & Co. 224 sider. Oversat fra norsk af Jannie Jensen & Arild Batzer


Bogens forsideMiraklet i Mason af Elizabeth Berg
Efter forlagets omtale ”en rørende og varm fortælling om overraskende venskaber, fællesskabets kraft, og hvordan selv små gode gerninger kan gøre en enorm forskel”.
Der sker noget den sommer, Lucille Howard får nye naboer, og idyllen trues.
Udkommer 23. april på Gyldendal. 320 sider. Oversat fra amerikansk af Marianne Linneberg Rasmussen


Bogens forsideTredje, og sidste, roman om Bjørn Hansen af Dag Solstad
Norsk litteraturs grand old man har 18 gode bøger bag sig, bl.a. to om Bjørn Hansen. Denne tredje, og sidste, er således hans 19. roman.
Bjørn Hansen er nu 77 år, tunghør, gnaven og på vej i graven, mener han. Han koncentrerer sig om sin omfattende bogsamling og sin forestående død. En dag får han besøg af svigerdatteren, der har besluttet, at sønnen skal bo hos farfaren, mens han studerer litteraturvidenskab. Sådan bliver det, og Bjørn Hansens liv bliver aldrig det samme.
Fortsættelse af ’Elvte roman, bog atten’,(1992) og  ’17. roman’ (2010)
Udkommer 30. april på Gyldendal. 100 sider. Oversat fra norsk af Sara Koch


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s