Krimimessen 2014 – forventningens glæde

FængselsmurKrimimessen 2014 står for døren, og man sidder igen og forsøger at planlægge slagets gang. At planlægge sine egne tilbagelænede oplevelser må dog være en smal sag sammenlignet med den planlægning, der ligger bag hele den storslåede weekend, der ligger foran os.

Svært er det alligevel, for der er så meget at vælge imellem. Som sædvanlig har de gæve bibliotekarer og andre gode bogfolk i Horsens lokket en anselig mængde krimiforfattere til byen, både danske og udenlandske.

Jeg ser meget frem til at høre Philip Kerr, der efterhånden er kommet til bind 9 i det, der oprindelig skulle være en trilogi. Jeg har kun læst de to første, så jeg har meget at glæde mig til. Så jeg skal også tidligt op om søndagen for at få en indførsel i serien af en kender.

Jeg har læst flere tyske krimier, især sætter jeg pris på Volker Kutscher, der i den grad giver læseren et indblik i livet i Weimar-republikken – desværre har han ikke været på messen endnu, men man kan jo håbe på næste år. Men et nyt navn, Mechtild Borrmann, kunne det være interessant at lytte til. Også hun skriver krimier med historisk baggrund. Ellers har jeg sat x ved Anna Grue, Robert Goddard, Jørn Lier Horst, Mattias Boström, Ane Riel, Dror Mishani (fra Israel), Kaaberbøl & Friis. Men på en krimimesse støder man jo også på navne, man ikke er helt fortrolig med og som kan give inspiration til ny læsning.

Sent søndag eftermiddag er der et nyt og interessant indslag, nemlig mødet med folk, der arbejder ”bag tremmer”, nemlig bibliotekaren, præsten og musikmedarbejderen. Spændende! Og fint at folkene bag Krimimessen evner at kombinere kriminalromaner med den virkelige del af fængselsverdenen.

I ”gamle dage” var det nemmere at gå til Krimimesse. Indtil 2007 blev Krimimessen afholdt i Horsens Ny Teater, og der var kun én scene, så man kunne bare sætte sig og lade forfatterne defilere forbi. Men efter at Horsens Tugthus alias Slottet alias Østjyllands Statsfængsel lukkede, dvs. flyttede til et mere tidssvarende domicil uden for byen, kunne de imposante bygninger, der hæver sig over Horsens by, bruges til andre formål, bl.a. Krimimesse, og det gav mulighed for mange flere scener. Det – sammen med et udvidet program – har også givet flere besøgende.

Jeg husker tydeligt hvordan det var, dengang i 2007, at gå ind ad fængselsporten og vide at her sad der fanger indtil for få måneder siden. Det sætter hyggelæsningen om voldsmænd og seriemordere lidt i relief.

For de, der endnu ikke ved hvad de skal i den kommende weekend, er adressen Fussingsvej 8, Horsens. Fængselsportene åbner kl 10 både lørdag og søndag og smækker i kl 17 om lørdagen og 16 om søndagen. Vel mødt – og sørg for at komme ud i tide!

Se hele programmet her: Krimimessen

Se også: En weekend i selskab med røvere, mordere og skarprettere

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s