Anmeldelse: Indland af Arne Dahl

Bogens forsideEndnu et mesterværk fra Skandinaviens største krimiforfatter – hvis du spørger mig. Spændende og uforudsigelig, som man kunne have forudsagt. Umulig at genfortælle, og hvem kan man egentlig stole på?

I anden del af serien om Sam Berger og Molly Blom bevæger vi os nordpå til Sveriges store uvejsomme indland. Det er kun november, men sneen ligger meterhøj og gøre området endnu mere uvejsomt, og dertil gør den store hvidhed det svært at orientere sig. Så scenen er sat til endnu en hæsblæsende spændende og forunderlig historie om makkerparret.
‘Indland’ starter, hvor ‘Skyggezone’ slutter, og det er en klar fordel at have læst den, ja jeg ville ønske, at jeg havde mere præsent. Berger & Blom er begge fyret fra deres arbejde i henholdsvis Stockholms politi og SÄPO og på flugt. Berger eftersøges for et mord begået i første bind, og de holder en meget lav profil, befinder sig bogstavelig talt “under radaren”. Men nogen holder øje med dem, hvem?
Berger bliver kontaktet af sin gamle kollega, Deer Rosenkvist, der beder dem se på en gammel sag. En sag, der tilsyneladende er opklaret og skrinlagt, men var det nu den rigtige, der blev dømt? Der viser sig tegn på en seriemorder, Berger & Blom opdager lighedstræk med en række enkeltstående mord. De er lige i hælene på morderen, men kommer gang på gang for sent – eller bliver taget ved næsen.
Der er meget dobbeltspil i bogen, hvem kan man stole på? Berger & Blom er afhængige af hinanden, men kan Berger stole på Blom? Har hun hemmelig kontakt med sin gamle arbejdsgiver? Kan Blom stole på Berger? Kan man stole på sig selv? Eller på forfatteren?
Arne Dahl har igen strikket en spændende og uhyggelig krimi sammen, der minder om de norske sweatre, min mor i sin tid strikkede med sindssygt indviklede mønstre. Ubegribeligt at man kan udtænke så sindige plots, men det har forfatteren jo tidligere bevist. Og han kan blive ved.
Jeg har tilbragt nogle hede sommerdage med denne iskolde krimi og glæder mig helt utroligt til tredie (og sidste?) del, som rammer boghandlerens disk den 29. august, både her og i Sverige.

Arne Dahl: Indland (Berger & Blom, 2)
Modtryk, 2017. 359 sider
Oversat fra svensk af Anders Johansen efter ‘Inland’
Omslag: Miroslav Sokcic

Bogen er modtaget til anmeldelse fra forlaget Modtryk


Se også mine anmeldelser af

Bogens forsideSkyggezone af Arne Dahl (Berger & Blom, 1)
Regnfuld krimi om svigt, ønsket om retfærdighed, ønsket om måske at kunne skrue tiden tilbage – og ikke mindst om urværker.

Viskleken af Arne Dahl (OpCop, 1)
Oh, en ny Arne Dahl, starten på en ny serie om den internationale kriminalitet og forsøget på at bekæmpe den. Spændingen var stor – ligeså fryden.

Blindebuk af Arne Dahl (OpCop, 3)
Fantastisk, forrygende og fremragende krimi om den internationale, økonomiske kriminalitet og et herligt gensyn med OpCop-gruppen

To mand frem for en enke (OpCop, 4)
Endnu en æra er slut, en Arne Dahl-serie er slut. Afslutningen på det symfoniske værk, OpCop-serien, blev lige så forrygende en slutsats, som jeg havde forventet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s