Island løb med sejren

Bog på bordSpændingen er udløst, alle de nordiske priser blev for kort tid siden uddelt ved et gallashow i Oslo i forbindelse med Nordisk Råds møde.

Mine fornemmelser var igen ikke helt galt på den. Selv om jeg ikke havde læst vinderen – eller ret mange af de andre nominerede, havde jeg et godt øje til den, og den ligger lige her og venter på at blive læst.  Læs mere om bogen her.

I sin takketale hyldede Auður Ava Ólafsdóttir især sine oversættere, uden hvilke bogen ikke ville nå ud til så mange læsere. Den danske oversætter er Erik Skyum-Nielsen, og bogen er netop udgivet på Batzer & Co.

Danmark vandt ikke nogen priser i år, Miljøprisen gik til Grønland, Børnebogsprisen til Færøerne, Musikprisen til Norge og Filmprisen snuppede Island også.

Det fremgik af showet, at Litteraturprisen der er den ældste af priserne, også er den mest prestigefyldte.  Som ved så mange andre litterære priser, er det en ære at blive indstillet, og vi må huske, at Kirsten Thorup vandt den i 2017 – meget fortjent.

Læs mere om overrækkelsen og se juryens begrundelse her.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s