Bogbloggertræf 2015

MaterialeKærlighed til bøgernes og læsningens magi prægede årets Bogbloggertræf i Ålborg

Jeg har blogget privat om bøger siden 2011, så da jeg for nogle måneder siden på Facebook så et opslag om et årligt træf for bogbloggere, tænkte jeg at det kunne da være interessant at møde andre af slagsen og meldte mig til.

Deltagerlisten (42 deltagere) bestod udelukkende af kvinder. Men er det kun kvinder der læser? Er det kun kvinder, der blogger om bøger? Nejda, jeg har kendskab til flere mandlige bogblogkolleger, der glimrede ved deres fravær: Linse Daugaard, Bogstavsamleren; Henrik Madsen, Mest om bøger og Jens Henrik, Kulturcaféen. K fra K’s Bognoter er bortrejst, som man kan se af hans seneste indlæg fra en boghandel i Harvard.

Men nuvel – 41 yngre engagerede kvinder og en enkelt engageret pensionist dukkede lørdag op på Det Informationsvidenskabelige Akademi (formerly known as Biblioteksskolen) i Ålborg. Her ventede et spækket program og et bjerg af bøger.

Programmet bestod af flere indlæg af forfattere og andre bogfolk, konkurrencer, debat samt uddeling af posevis af bøger og merchandise fra forlag og andre sponsorer.

Under frokosten fortalte Nadja Plesner, kunstner og nu forfatter, om sit liv og sin kamp mod Louis Vuitton. En meget fascinerende beretning om David mod Goliath – og den slags kan vi jo lide. Hun fortalte så længe og detaljeret, at det faktisk ikke er nødvendigt at læse bogen, der lå som en velkomstgave til alle deltagerne.

Under kaffen – og de mange lækre kager – fortalte Carina Evytt om sin vej til forfattergerningen.

Rikki fra DreamLitt fortalte om at udgive bøger med hjertet – den mand kan sælge bøger i Taliban-land!

Kage

Det, jeg personlig synes var mest interessant, var debatten om forskellige emner, som havde været rejst i Facebook-gruppen op til træffet. Fx om man kan anmelde en bog dårligt, når man har fået et anmeldereksemplar fra forlaget. Om man kan anmelde en klassiker, fx Moby Dick, der jo er anmeldt og analyseret til bevidstløshed. Kan en anmeldelse blive for positiv? – de fleste anmelder jo bøger, som vi gerne vil læse. Må man sælge et anmeldereksemplar? Hvor længe kan man vente med anmeldelsen.

Jeg vil ikke gengive debatten her, men der var almen konsensus om at man for at bevare sin troværdighed som bogblogger skal være ærlig og kunne argumentere for sine synspunkter.

Efter hjemkomsten stod jeg med et bagagerum fyldt af bøger. Bøger, som jeg ikke har plads til (har pt ikke engang plads til de bøger, jeg allerede har). De fleste er derfor afleveret på Risskov Bibliotek til Læs for Livet.

En lærer på Biblioteksskolen på Amager lærte os i sin tid et mantra: ”Den rette bog til den rette låner på det rette tidspunkt”. Hvad de fleste af de uddelte titler angår, må jeg sige, at jeg nok har forpasset min tid.

FOR – de bøger, forlagene kastede i grams til træffets deltagere, henvendte sig primært til yngre læsere end jeg. Det var fantasy, det var YA (Young Adult), men da der blandt de andre deltagere ikke var mange over 30, var der stor jubel. Jeg havde faktisk heller ikke forventet Kim Leine eller Ida Jessen, og var lidt taknemmelig for at der i den personligt pakkede ”bookiebag”, vi fik til afslutning, var flere titler af interesse. Et eksempel på arrangørernes ildhu.

Selv om jeg qua min alder skilte mig ud, syntes jeg det var interessant at deltage. Det var hjertevarmende at opleve den entusiasme for og kærlighed til litteraturens og læsningens magi

De fire arrangører havde lagt mange kræfter, meget fantasi og meget lobbyarbejde i arrangementet, stor tak til dem.

Bøger

Deltagende bogblogs: Adventures of a BooknerdAjnatAlt godt fra skabetAndrup’s Bookshelf (A) – Bachs bøgerBoghjørnet (A) – Boghunden (A) – BogslottetBookish Love AffairBorough of BooksBuch’s BooksBøger på tværsBøgernes universCrossing JourneysFlyv med migFrk. HymsFrk. Tines KrimitankerHappenStancieKrimihjerteKære digLitteraturlystLæsehest med fantasyLæsehestenMin forestilling om hvad paradis erMit boguniversMizzepiiNena SkovPaperback CastlesReaders WallRuskjærs bøgerSkrivepulten (A) – The Small Wonders of LifeSus’ bogblogTanker fra en skæv eksistensTanker om sprogetTrolderierWindblown PagesWoman Who ReadsWondrous BibliophileXenia’s bogblogYouTube: nadjaagerbak
(A): arrangør

Sponsorer:
Forlag: AlvildaDreamLitt EgolibrisFacet Gads Forlag Gyldendal Hr. FerdinandIris Jentas Lindhardt & Ringhof  ModtrykPeople’s PressPolitikens forlag  – PunktumRosinante & CoTellerupTurbineUlven og Uglen

Andet: Book Eaters ConventionBørge Jensens Auto-og møbelpolstringMofibo Osuma.dkPlusbog.dkSaxoVild med ord

2 comments

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s