Ny skønlitteratur – oktober 2014/Dansk skønlitteratur

BookloverEn ny efterårssæsonen er i gang med udsigt til BogForum i november, hvor alting kulminerer. I dette indlæg, der kun indeholder dansk skønlitteratur, kan vi bkl. a. møde Jussi Adler-Olsen, Christel Wiinblad og Benn Q. Holm

Udvalget er et udtryk for hvad jeg selv synes ser spændende ud.
Informationer om udgivelsesdato mm stammer fra forlaget.
Der kan komme opdateringer i løbet af måneden.

På grund af tidspres er månedens oversigt er opdelt i dansk og oversat skønlitteratur. Det sidste kommer formodentlig i næste uge.


Dansk skønlitteratur

Bogens forsideLouise Zeuthen: Krukke – en biografi om Suzanne Brøgger
Jeg starter lige med en bog, der allerede er udkommet, nemlig den første biografi om Suzanne Brøgger i anledning af hende 70-års fødselsdag i november – hvor hun selv udgiver en bog.
Skønlitteratur på P1 har i de seneste udsendelser haft nogle indslag om forfatteres selviscenesættelse. Suzanne Brøgger er nok den første, der virkelig arbejdede med sit image.
Forlaget skriver:  ‘Krukke’ er en stor biografi om de første 40 år af forfatteren Suzanne Brøggers spektakulære liv skrevet af Louise Zeuthen. Suzanne Brøgger opfordrede selv Louise Zeuthen til at skrive fortællingen om de første 40 år og gav hende fri adgang til sit private og meget store brev- og dagbogsmateriale, hvor alt siges og gøres uden filter.
Udkom på Gyldendal den 29. september.


Bogens forsideBent Vinn Nielsen: Den svævende tankbestyrer
Forfatterweb skriver om forfatteren at han er dansk litteraturs helt store hængerøv, men hans romaner er også knivskarpe analyser af et Udkantsdanmark, der i medierne sjældent omtales som andet end et sted for tabere og bondeknøse.
Endnu en lun roman fra Vendsyssel
Udkommer 2. oktober på Gyldendal


Bogens forsideKlaus Rifbjerg: Idræt
Endnu en af dansk litteraturs grand old men udgiver en bog i denne måned, men fra en helt anden del af landet, nemlig borgerskabets Nordsjælland. Men det bliver den nok ikke mindre skarpsindig af.
Udkommer 6. oktober på Gyldendal


Bogens forside

Benn Q. Holm: Manden i glasset.
“Røven fuld af penge, og en pik i laser. Men ingen medaljer for lang og tro tjeneste …”
Manden i glasset er fortællingen om Giovanni Baltzers forunderlige rejse fra den danske provins til magtens cirkler og tilbage igen til der, hvor han aldrig rigtig kom fra. En roman om hjemløshed og eventyrlyst, om våben, sex og bøger. Og længslen efter det allersidste lange kys, mens solen går ned bag glasset, og det snart er slut (forlaget)
Udkommer 8. oktober på Lindhardt & Ringhof


Bogens forsideMichael Robak: Hele byen ved det
Forfatteren er for mig et ubeskrevet blad, men det er også hans første skønlitterære udgivelse. Emnet er hævntørst, og hvor langt en mand vil gå i dens ærinde – en historie om forfald, kærlighed og bedrag (forlaget)
Udkommer 9. oktober på Gyldendal


Bogens forsideThomas Boberg: Fantombillede
Forlaget: Fantombillede er et selvportræt af digteren som turist, som samtalepartner for døde digtere, som kapitalist i kærligheden, som drømmer, som selvterapeut – som digter.
Udkommer 14. oktober på Gyldendal


Bogens forsideØbro og Tornbjerg: Det norske job
Fjerde selvstændige bog i serien om kriminalpsykologen Katrine Wraa
Udkommer 15. oktober på Politikens Forlag


Bogens forsideJussi Adler-Olsen: Den grænseløse
6. del i serien om Afdeling Q på Københavns politigård
Udkommer 24. oktober på Politikens Forlag


Bogens forsideSimon Grotrian: Gogoilden
Ny digtsamling af Simon Grotrian, med samme originale, voldsomme, tætte, eksplosive fantasi og særegne billedsprog, som vi kender fra hans tidligere værker (forlaget)
Udkommer 29. oktober på Gyldendal


Bogens forsideChristel Wiinblad: De elskende
Christel Wiinblad slog igennem med en meget personlig bog om hendes brors selvmordsforsøg.
‘De elskende’ er en tour de force igennem kærlighedens farligste egne. En kvinde møder en mand, der tror på kærlighedens altforandrende kraft. Hun tager imod kærligheden i dens yderste konsekvenser og er ved at gå under. Christel Wiinblad skriver med suveræn sproglig styrke  en nedstigning i den menneskelige naturs dybder (forlaget)
Udkommer 31. oktober på Gyldendal


Jeg beklager at indlægget om oversat litteratur i oktober 2014 er forsinket

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s