Anmeldelse: Keldby slagteren: et julemysterium af Henrik Nordbrandt

keldby_slagteren

Drenge er drenge, og drenge danner bander. Og nogen gange er de lige tæt nok på lovens grænser, men hvad – det er jo bare drengestreger, eller …

Retsmediciner Elif Kavak er høj og blond og har en stor næse, hun kan lide at gå på værtshus og kommer tit i slagsmål. Først når hun åbner munden, opdager folk at hun ikke er etnisk dansker.

Hendes tyrkiske baggrund er til hjælp, da hun bliver bedt om at assistere ved en forsvinden på Møn, hvor den forsvundnes hjem er badet i blod – lidt lig et andet forsvindingstilfælde i nabolaget.

Hendes makker er den lapsede, undersætsige kriminalkommissær, David Straub. Han efterlader hende på øen, hvor hun cykler rundt og opdager et og andet, bl.a. nogle rockertyper, der egentlig er lidt bange – og det har de god grund til. De myrdes eller forsvinder en efter en, kun blodet er tilbage.

Hvem er det der truer hvem og hvorfor? Og er det rigtigt at de to tyrkiske pizzeriaer i Stege vasker sorte penge hvide? Og for hvem?

Hvorfor er Mehmet bange for julemanden? Han bor jo inde ved siden af, og den mærkelige lugt skyldes nok de kristnes mærkelige madvaner i julen.

Henrik Nordbrandt har begået en julekrimi i 24 passende afsnit, hvor en drengebandes ”uskyldige” gerninger og deres langtrækkende konsekvenser afsløres. Og han gør det på dejlig Nordbrandtsk vis.

Advents-anmeldelse 1/3

Henrik Nordbrandt: Keldby slagteren: et julemysterium

People’s Press, 2010. 252 sider

Publiceret første gang på Krimisiden 2. januar 2011

Note: Internettet oversvømmes med jule-og adventskalendere, her er mit bud. Ingen konkurrence, man kan ikke vinde andet end inspiration til at læse god julelitteratur. Der planlægges yderligere to adventsbøger.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s