Sommerlæsning 2016

Liggestole i rosenhaveSnart er Fodbold-EM overstået, og Tyskland bliver ikke mestre i år. Hvad skal tiden så gå med  for os, der ikke gider se på det cyklende apotek?

Jeg bringer her nogle anbefalinger til bøger, der kan indtages i liggestolen, på stranden eller ved brændeovnen – hvor man nu tilbringer sommeren. De fleste er anmeldt her på bloggen


Bogens forsideDet kommer til at ske af Lone Aburas
Henry kommer fra det, man må kalde et dysfunktionelt hjem. Moderen er psykisk syg og lader jævnligt som om hun er død; faderen kan ikke have det, han samler på plæneklippere, men graver alligevel grave til hende i haven med Henrys hjælp.
Læs anmeldelsen


Bogens forsideShotgun Lovesongs af Nickolas Butler
Der findes et USA vest for The Big Apple, og det er dette udkants-USA Nickolas Butler så kærligt beskriver i ’Shotgun Lovesongs’. Den fiktive småby, Little Wing, ligger i præriestaten Wisconsin, hvor somrene er varme og plaget af tørke og vintrene kolde og plaget af dødsensfarlige snestorme. Little Wing, hvor man kan møde en prærieulv i sit køkken.
Læs anmeldelsen


Bogens forsideAlt det lys vi ikke ser af Anthony Doerr
Det er længe siden, jeg har læst en smukkere bog – og en grummere bog om mennesker og deres valg, men også om deres skæbner. For i krigstid kan man ikke altid vælge, og får man muligheden kan valget få store konsekvenser – Lysende smuk og vemodig skildring af skæbner og menneskelighed i en umenneskelig tid.
Læs anmeldelsen


Bogens forsideItaliensvej af Anna Grue
Året er 1958, Frankrig har vundet Melodi Grand Prix med en glemt sang, mens alle skråler med på det italienske bidrag, ‘Volare’, der blev nr 3. En ung og smuk italienerinde ankommer til Købehavn i en splinterny Fiat med et spædbarn og bilen fuld af penge. Og en hel masse hemmeligheder.
Læs anmeldelsen


Bogens forsideKvinden i toget af Paula Hawkins
Sidste sommers meget hypede domestic-noir roman om Rachel, der en dag ser noget fra toget, men ingen tror hende, for hun drikker jo. Ud over at være elementært spændende er det en fin skildring af en alkoholikers kamp for at holde facaden. Hvordan det er morgenrutine at tjekke mobiltelefonen for at se, hvem man har ringet til i nattens brandert.
Anmeldelse følger på bloggen


Bogens forsideDen første sten af Carsten Jensen
Dette er den forfærdeligste bog, jeg nogen sinde har læst! Og den mest tankevækkende. Og en af de mest velskrevne. Læs den og bliv klogere på Afghanistan og det menneskelige sind. Og hør den gerne i Lars Mikkelsens fremragende indlæsning.
Læs anmeldelsen


Bogens forsideElleve dage i Berlin af Håkan Nesser
Arne Albin Hektor Murberg er nok ikke den skarpeste kniv i skuffen, men mener selv at han kan klare mere end man tillægger ham. For selv om man er lidt langsom og har en dårlig hukommelse, kan man sagtens udrette store ting. Selv en bagatel fra Håkan Nessers hånd er en perle
Læs anmeldelsen


Bogens forsideIngen er så tryg i fare af Gunnar Staalesen
Alle børns beskytter, Varg Veum, arresteres en tidlig morgen for at være aktiv deltager i en pædofili-ring. Først tror han, det er en spøg, men betjentene ser ikke særlig spøgefulde ud. Og snart er han sin egen klient, men det er svært at drive efterforskning, når man er isolationsfængslet.
Anmeldelse følger på bloggen.


Bogens forsideDen sidste pilgrim af Gard Sveen
Velskrevet og medrivende krimi med en tredobbelt mordgåde i 1942 og en nutidig. Er der en sammenhæng? Gard Sveen har en historien at fortælle, og det gør han godt, så de priser han har fået for denne debutroman er fuldt fortjente. Til den der holder af en langsom krimi med gode persontegninger
Læs anmeldelsen


Bogens forsideIldens døgn af Anne Marie Têtevide
Et sted i Nordsverige for ca. 100 år siden forlader Malin en tidlig morgen sine sovende børn, spænder skiene på og løfter rygsækken op på ryggen, den rygsæk, hvori hun har pakket det absolut nødvendigste, bl.a. tændstikker og petroleum. Hun har taget en skæbnesvanger beslutning.
Læs anmeldelsen


Bogens forsideOg hvad skal jeg så selv læse? Jeg har en bunke liggende, bl.a. Astrid Lindgrens krigsdagbøger, som jeg ser frem til at læse, ’Helvedesilden’ af Karin Fossum, ’Erindring om kærlighed’ af Kirsten Thorup – og hvis jeg kan få fingre i ’I lige linje’ af Anna Grue, vil sommeren være reddet. Og så er jeg jo begyndt på Elena Ferrantes Napoli-serie, og ja – så er der vist ikke mere sommer tilbage

2 comments

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s