Krimispecial 2017

Fængslet, HorsensÅrets krimimesse står for døren, og som det  efterhånden er blevet tradition, spytter forlagene krimier ud, som var de betalt for det. Det regner de selvfølgelig også med at blive :-). 

Jeg har derfor valgt, at lave denne særudgave af denne måneds udgivelser, men jeg  har ikke været helt så selektiv, som jeg plejer i mine månedsoversigter. Der er titler, som jeg ikke tror, jeg vil røre med en ildtang, men der er også godbidder imellem, især svenske Tove Alsterdal har jeg store forventninger til. Hun er meget velskrivende, har god persontegning og spændende plots.

Også islandske Yrsa Sigurðardóttir er kommet på min læseliste. Hende læste jeg med stor fryd i den varme sommer for et par år siden.  Og så er der jo min gamle favorit, Gunnar Staalesen, men ham har jeg allerede læst.

Alle de omtalte forfattere kan mødes på Krimimessen, hvor man helt sikkert kan købe bøgerne og få forfatterernes personlige hilsen i dem.

Som sædvanlig stammer oplysningerne fra forlagenes hjemmesider, oplysninger om sidetal og oversætter ser ikke ud til at veje tungt hos alle.

DANSKE TITLER

Bogens forsideHjemløs af Jakob Knudsen.
Lige før et stort EU-arrangement skal afholdes i Aalborg, myrdes en hjemløs brutalt i samme område, som arrangementet skal afholdes. Det viser sig snart, at det er farligt at være hjemløs i Aalborg.
4. del af serien om politiinspektør Kristian Swane
Udkommer 3. marts på People’s Press. 439 sider

 


Bogens forsideMord på museet: En Krøyer krimi af Bent Stenbakken
Ja, det er maleren P.S. Krøyer, men dog ikke som privatdetektiv. Liget af en journalist findes i Skagens Museums have, har han fundet ud af noget om et omdiskuteret billede? Og var det derfor, han skulle myrdes. Forlaget kalder romanen lige så stemningsfuld som det Skagen, skagensmalerne i sin tid skildrede. Måske – hvis jeg var strandet i et sommerhus i Skagen i regn og orkan uden andet læsestof – måske.
Udkommer 30. marts på Hovedland


Bogens forsidePandoracellen af Rasmus Dahlberg
Rasmus Dahlberg ynder at skrive thrillers om katastrofer, og denne gang kommer han lidt for tæt på – rent geografisk. Et atomdrevet russisk fragtskib sættes på grund ved øen Hjelm ud for Djurslands kyst, og katastrofen truer. Jonas Kvist fra Beredskabsstyrelsen aktiverer Pandoracellen for at redde situationen.
Udkommer 22. marts på Turbine. 296 sider


Bogens forsideDet forsvundne spædbarn af Linda Lassen
Med baggrund i en virkelig sag om et bortført spædbarn skriver Linda Lassen, hvad forlaget beskriver som ”en dansk semi-krimi, der ikke er kulørt-eksotisk, men psykologisk og realistisk. Forbrydelsen er ikke bogens omdrejningspunkt, men hvad forbrydelsen gør ved de mennesker, der var involveret”
Udkommer 22. marts på Hovedland.

 


Bogens forsideMirakelmanden af Julie Hastrup
Sjette selvstændige bind i serien om den danske drabsefterforsker Rebekka Holm, der denne gang er på besøg i Sverige hos sin kæreste og kollega. Han er i færd med at efterforske omstændighederne ved sin tidligere kones død, men afviser Rebekkas hjælp. Hun snuser lidt rundt og begynder at tvivle på, om hun kan stole på ham.
Udkommer 30. marts på Politikens Forlag. 384 sider


Bogens forsideDen symfoniske gåde af Morten Kærså
Musikerens anden krimi. Forlaget skriver: ”… bliver den navnløse hovedperson inddraget i en dansk finansskandale af dimensioner, der blandt andet omfatter opdagelsen af unge pigers lakerede lig, et off-shore selskab på Cypern fyldt med mafia-kapital og konfrontationen med en rablende, ondskabsfuld, rullestolskørende milliardær og dennes livsfarlige, veltrænede bror, der ikke skyr nogen midler for at nå deres mål”. Samtidig skal hovedpersonen komponere en symfoni til DR, holde styr på en jaloux kone og ditto ungdomsflamme
Udkommer 30. marts på Turbine. 248 sider.


Bogens forsideDen sidste gode mand – graphic novel af A.J. Kazinski
Dette er ikke en ny historie, men en graphic novel bygget på romanen af samme navn af A.J. Kazinski. Tegnet af Palle Schmidt i samarbejde med forfatterne
Udkommer 30. marts på Politikens Forlag. 144 sider

 


Bogens forsideKragemanden af Inger Wolf
Psykiateren Christian Falk bliver involveret i et mord, der virker rituelt, og politiet frygter, at de står over for en seriemorder – blandt andet har pigen fået skåret ansigtet af, hendes lig er makabert arrangeret på køleren af en bil, og i garagen vandrer en krage hvileløst rundt.
Udkommer 31. marts på People’s Press. 320 sider

 


Bogens forsideJeg er Sif af Thomas Clemen
For fire år siden blev Sif Magnisdóttir voldtaget og næsten dræbt i en gyde på Christianshavn. Siden har hun levet med invaliderende psykiske eftervirkninger og frygtet den dag, hvor hendes overfaldsmand – den beregnende psykopat Johan Pressler – vil blive løsladt.
Da det sker, eksploderer en bandekrig i Københavns gader, orkestreret af Johan Pressler. Og da den traumatiserede krigsveteran Thor Eriksen bliver sendt af sted for at udrydde problemet Magnisdóttir, opdager Sif, at hun er en brik i et større spil.
Men Sif har en hemmelighed. Hendes tid som offer er forbi” (forlaget).
Første bog i en ny krimiserie med Sif Magnisdóttir.
Udkommer 31. marts på Modtryk. 350 sider


Bogens forside87 sekunder af Lone Theils
Efter 87 sekunder under vand meddeler hjernen, at man skal trække vejret. Og så drukner man. En københavnerroman om en drukneulykke, der viser sig at være mord – og ikke det eneste. Romanen er resultat af et samarbejde med DR, hvor man i denne og den kommende måned kan høre Lone Theils researche for åben mikrofon. Hør første udsendelse fra 27. marts her.
Udkommer 31. marts på Lindhardt & Ringhof. 192 sider


Bogens forsideLigblomsten af Anne Mette Hancock
Dansk debutant, som forlaget vælger at udgive på Krimimessens første dag, hvor man også kan møde den håbefulde forfatter. Forlaget skriver i pressemeddelelsen, at de sjældent ”antager og skriver kontrakt på et uopfordret manuskript på kun 13 dage”, og det er spændende om publikum tager lige så godt mod debutanten. Hun præsenterer os for den gennemgående figur i den planlagte serie om journalisten Heloise Kaldan, der undersøger en gammel sag om et mord og en undsluppet morder, der begynder at skrive til hende. Efter endnu et drab må Heloise og hendes medsammensvorne, Erik Schäfer fra politiet, overveje, om morderen har slået til igen? Eller om der er mere end én.
Udkommer 1. april på Lindhardt & Ringhof. 312 sider


OVERSATTE TITLER

Bogens forside

Storesøster af Gunnar Staalesen
Varg Veum får til sin store overraskelse en klient, der viser sig at være den halvsøster, han ikke var klar over, han havde. Hun giver ham til opgave at finde sin guddatter, der er flyttet fra Haugesund til Bergen for at studere, men er sporløst forsvundet. Under eftersøgningen får han problemer med en MC-bande, og han støder på et skæbnesvangert fællesskab på nettet, er henvender sig til rodløse unge.
Dertil kommer, at der også er hemmeligheder i Veums egen forhistorie
’Storesøster’ er 18. bog i serien om Varg Veum.
Udkommer 1. marts på Gyldendal. 320 sider. Oversat fra norsk af Ilse M. Haugaard


Bogens forsideHævn af Yrsa Sigurðardóttir
Nyt fra Yrsa Sigurðardóttirs hånd er altid godt nyt. Forlaget skriver om handlingen: ”En otteårig pige forsvinder en efterårsdag og efterlyses af politiet. En teenagers mærkelige spådom dukker op i en tidskapsel, der blev forseglet og gravet ned ti år tidligere, og i kølvandet på dette finder først et, så to makabre mord sted i Reykjavik. Og politiet er på bar bund”.
’Hævn’ er andet selvstændige bind i serien om efterforskeren Huldar og børnepsykologen Freyja.
Udkommer 20. marts på Lindhardt & Ringhof. 456 sider.


Bogens forsideDobbeltgængeren af Tess Gerritsen
Der skal meget til at chokere retsmedicineren Maura Isles, men det sker, da hun får et mordoffer på bordet, der til forveksling ligner hende selv. En undersøgelse viser, at det er hendes enæggede tvilling.  Der er dystre hemmeligheder i Dr. Isles’ fortid.
4. bog i serien om Rizzoli og Isles.
Udkommer 20. marts på Jentas. 400 sider


Bogens forsideStørst af alt af Malin Persson Giolito
Årets bedste svenske kriminalroman 2016 handler om et skoleskyderi. Hvordan kan den pæne og dygtige pige pludselig blive massemorder?
Bogen er forfatterens gennembrudsroman og handler om forældre og børn, svigt, skyld og kærlighed.
Udkommer 24. marts på Gyldendal. 416 sider. Oversat fra svensk af Jesper Klint Kistorp


Bogens forsideVend dig ikke om af Tove Alsterdal
Jeg har for nylig opdaget Tove Alsterdal, et ualmindeligt sympatisk og velskrivende bekendtskab.
Det psykiatriske hospital, Beckomberga, der også var centrum for Sara Stridsbergs roman ved samme navn, er nu nedlagt og omdannet til eksklusive boliger. Da en af beboerne en aften stikkes ned, og der siden findes skeletrester i området, spreder skrækken sig blandt beboerne.
Udkommer 28. marts på Modtryk. 398 sider. Oversat fra svensk af Lilian Kingo


Bogens forsideEn bror at dø for af Roslund & Thunberg
Leo begår sin første forbrydelse som 14-årig og har en række brutale bankrøverier bag sig, da han nu løslades. Hans højeste ambition er nu at begå den perfekte forbrydelse. En lille fejl sætter politikommissær John Broncks på sporet af ham
Udkommer 28. marts på Modtryk. 411 sider. Oversat fra svensk af Andrea Fehlauer


Bogens forsideAtten grader minus af Stefan Ahnhem
18 grader minus er den temperatur, man skal have i en fryser. En fryser stor nok til at rumme liget af en voksen mand. Nu er fryserens ”beboer” sluppet ud og er anbragt som offer i en trafikulykke. Nu skal Fabian Risk og hans team forhindre, at et nyt lig havner i fryseren.
Udkommer 30. marts på Lindhardt & Ringhof. 464 sider


Bogens forsideJeg ser dig af Clare Macintosh.
En dag ser Zoe et billede af sig selv i en personlig annonce – ingen forklaring, blot et telefonnummer. Hver dag ser hun en lignende annonce i avisen med forskellige kvinder. Da en af dem findes død, er hun klar over at hun selv kan være i fare og må tage affære.
Udkommer 30. marts på Aronsen.


Bogens forsideHendes blå øjne af Lisa Hågensen
Gyser der nok skal skræmme folk fra idylliske ferier i de svenske skove. Noget ondt med blå øjne lurer i skoven, og det har været der i flere hundrede år.
Udkommer 30. marts på DreamLitt.

 

 


Bogens forsideKun de uskyldige af Rachel Abbott
Psykologisk krimi om en række kvinder, der alle har noget at skjule. Ud over det er deres fællestræk Lauras mand, der nu er myrdet – af en kvinde, så meget er politikommissær Tom Douglas overbevist om.
Udkommer 30. marts på Punktum.

 


Bogens forsideSandhed med modifikationer af Sara Lövestam
Første del af en serie om privatdetektiven Kouplan, der er illegal indvandrer fra Iran. Hans første opgave får han af en mor, der eftersøger sin 7-årige datter, og for hende er politiet ikke en mulighed. Bogen har vundet det svenske kriminalakademis pris for bedste svenske debutroman.
Udkommer 30. marts på Aronsen. 125 sider

 


Der udkommer en del krimier på Krimimessens første dag – se Krimimessens hjemmeside

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s