Der ligger en bunke krimier på mit bord

En bunke krimierNedtællingen er startet, om mindre end 24 timer slår Fængslet i Horsens atter dørene op for krimielskere af alle køn, farver og aldre. 

Man har i flere uger ikke kunnet åbne for en avis, et tidsskrift eller sit tv uden at få krimi, krimi, krimi blæst i hovedet, og  denne 16. krimimesse tegner til at blive den største nogensinde.

I den anledning har der i nogen tid kun ligget krimier på mit bord, for jeg skulle jo læse så mange af de besøgende forfattere inden messen som overhovedet muligt. Men ak, tiden slog ikke til. Egentlig er det jo meget passende, fordi weekendens tema er grådighed, og jeg bekender mig uforbeholdent til litterær grådighed. Jeg har simpelthen lyst til at læse mere, end man kan forvente af noget menneske.

Programmet er som sædvanlig spækket med gode, spændende, sjove og inspirerende indslag, det er så overvældende, at jeg helt har opgivet at lave mit eget program – for også her er jeg grådig. Jeg vil simpelthen opleve for meget – lidt af et luksusproblem.  Jeg skal nok høre nogle af de overordnede foredrag, fx vil jeg gøre en indsats for at komme tidligt i morgen og høre Jørgen Carlsen tale om grådighed. Så vidt jeg kan se, er der flere udenlandske forfattere end der plejer, bl.a. den italienske Gianrico Carofiglio, tidligere anti-mafiadommer i Bari, som jeg helt sikkert skal høre – sammen med så mange, mange andre.

Måske skulle jeg alligevel tage mig sammen og lave et foreløbigt program – som jeg alligevel ikke vil følge, men bare for at have nogen prioriteringer. Jeg kunne jo lad mig inspirere af Rebekka Andreasen, der på Vild med Krimi har lavet et forslag til program for begge dage.

Jeg vil henvise til det tidligere indlæg, Krimispecial 2017, der præsenterer marts måneds nye krimier. Jeg vil supplere med at linke til Krimimessens hjemmeside, hvor de allerede har listen over april måneds krimier klar, inklusive de mange, der udkommer på messens første dag.

Så er der vist ikke mere at sige end: Vi ses i Horsens.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s