Yes – I did it!

Hvad gjorde jeg? Jeg gættede rigtigt på vinderen af Nordisk Råds litteraturpris – igen! Jeg burde være gået til en bookmaker.

Kirsten ThorupFor tredje gang var mit bud på vinderen af Nordisk Råds litteraturpris det rigtige. Første gang var i 2002, hvor jeg skød på Lars Saabye Christensen, der vandt med ‘Halvbroderen’, som jeg ovenikøbet vandt et signeret eksemplar af, anden gang var for to år siden, da jeg pegede på Jon Fosse og endelig denne gang, da Kirsten Thorup meget fortjent drager hjem fra Helsinki med præmien på 350.000 kr for slet ikke at snakke om æren. 

I begrundelsen siger bedømmelseskomiteen bl.a. “…er forfatter til en lang række eksemplarisk vedkommende og socialt engagerede romaner. …. Erindring om kærligheden er en kulsort og viis roman. Den trækker vod i dybet, i vores fælles dyb, som kun virkelig litteratur kan gøre det”.

Læs hele begrundelsen her.

Stort tillykke til Kirsten Thorup.

Samtidig har Nordisk Råd besluttet at øge støtten til oversættelse af nordiske bøger til nabosprogene, især vinderne af Nordisk Råds litteraturpris. Det er også stort.

2 comments

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s