Anmeldelse: Et spørgsmål om penge af Anne Grue

‘Crime passionel’ eller ‘Follow the money’? Den skaldede detektiv bliver mod sin vilje involveret i opklaringen af mordet på byens mangemilliardær – hvad er motivet: Kærlighed eller penge eller …?

En garvet krimilæser aner uråd, når efterforskningslederen en tredjedel inde i bogen har lagt sig fast på ét spor. Det er nok ikke ham? Vel? Eller? Man ved aldrig med Anna Grue.

Flemming Tofts efterfølger hos Christianssunds politi aner en lynhurtig succes: en lokal mordsag opklares hurtigt og lokalt, han får goodwill hos ledelsen, og alle kan komme hjem til jul.

Egentlig ville Dan Sommerdahl ikke involveres i denne sag, men tvinges til at hjælpe, da Benedikte, offerets kommunikationsmedarbejder, henvender sig, fordi hendes mand er sporløst forsvundet – på det der viser sig at være mordaftenen. Politiet interesserer sig ikke for forsvindingen, før det viser sig at de to har haft kontakt samme aften

“Follow the money” siger man i engelske/amerikanske krimier, og det er da også offerets store pengetransaktioner, både de officielle men især de uofficielle, der interesserer Dan Sommerdahl og vennen Flemming Toft, der efter sin sygdom arbejder i afdelingen for økonomisk kriminalitet.

Men så nemt er det ikke, Dan og Flemming interesserer sig for indholdet af en bankboks, store beløb i kontanter og en gammeldags håndskrevet regnskabsbog. Hvad havde han gang i?

Alt sammen meget speget – og hvad kan malereleven, der er ansat i det firma der renoverer Koncernens nye domicil, fortælle?

“Et spørgsmål” om penge er en typisk Anna Grue-krimi: mange spor, mange relationer og nu tror man lige, man har regnet det hele ud, men …

Så vidunderligt snydt!

Anna Grue: Et spørgsmål om penge
Politikens forlag, 2012. 419 sider

Læs også min anmeldelse af Den skaldede detektiv af Anna Grue

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s