Anmeldelse: Afternoon tea – de bedste opskrifter fra Perch’s Tea Room af Stine Hincheldey Alwén

Bogens forsideSmuk bog om the med kageopskrifter fra Perch’s Tea Room, der får tænderne til at løbe i vand

Som inkarneret tedrikker, undskyld thedrikker, som forfatteren insisterer på at den traditionsbundne drik hedder, blev jeg selvfølgelig interesseret, da jeg så denne bog i bibliotekets nyhedsliste.

Bogens forfatter er femte generation i Perch’s Tehandel i København, og hun fortæller bl.a. om the’ens historie, der til tider har været dramatisk. Vi kender alle The Boston Tea Party i 1773, men det kom bag på mig at også Opiumskrigen havde baggrund i thehandelen.

Begreber som High Tea, Low Tea, Cream Tea, Five o’clock Tea, the-dansanter m.m. bliver forklaret, thesorter, thepotter og porcelæn for slet ikke at tale om den korrekte måde at lave the på gennemgåes selvfølgelig også. Ikke noget med papirfiltre eller theæg her, bladene må ikke klemmes

Den største part af bogen er opskrifter på tilbehør, the og kager til alle årstider – mums!

Når jeg er i København, handler jeg gerne i den fine gamle thehandel i Kronprinsensgade – der er en speciel atmosfære, men mit første besøg var ingen succes.

Jeg havde hørt om butikken, da jeg i mine unge år flyttede til København for at studere. Da jeg boede på pensionat med thekøkken, bad jeg derfor om thebreve, og jeg blev billedlig talt blæst ud af butikken af den gamle Perch (forfatterens oldefar?). Pænt og høfligt fortalte han mig at det førte de ikke, “de smager af papir”. Jeg kan stadig høre udtalen af p’erne. Der gik et par år, før jeg igen vovede mig ind i butikken – for at købe rigtig the.

Perch’s Thehandel er selvfølgelig fulgt med tiden, og man kan nu handle online: www.perchs.dk

Stine Hincheldey Alwén: Afternoon Tea – de bedste opskrifter fra Perch’s Tea Room.
Lindhardt og Ringhof, 2012. 193 sider

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s