Litterær status – 2014

Fuglespor i sand2013 sluttede med et lønligt håb om at jeg ville få læst flere bøger i 2014. Det er lykkedes, og det kunne have været meget bedre, hvis jeg ikke var blevet ramt af sygdom i årets sidste måneder. Derfor har der heller ikke været så megen aktivitet på bloggen.

Status:
Læste bøger: 47
Heraf:
Fag: 4
Børn/unge: 3
Krimi & spænding: 23
Bøger på andre sprog: 12
Heraf:
Norsk: 3
Svensk: 2
Engelsk: 6
Spansk: 1

Otte af bøgerne er læst som lydbøger, som regel faglitteratur hørt mens jeg har kørt i Skodaen.

Se hvilke bøger jeg har læst i årets løb her. Der vil formodentlig dukke anmeldelser på flere af titlerne op i den nærmeste fremtid.

Årets bedste bog, som dermed også er årets bedste danske bog er Knud, den store. Jeg kan ikke finde superlativer nok til at beskrive denne roman, som Hanne-Vibeke Holst har skrevet over sin far, forfatteren Knud Holsts liv. En bog man havde svært ved at lægge fra sig, og savnede inderligt, når den var læst til ende.

Årets bedste krimi: I år fik jeg taget hul på Arnaldur Indriðasons serie om Erlendur Sveinsson. Oh, hvilken fryd. Jeg har læst de tre første og glæder mig til de øvrige.

Årets bedste fagbog: Kaptajn Dinesen 1: Ild og blod af Tom Buk-Swienty i skarp konkurrence med Kvindernes krig af Anne-Cathrine Riebnitsky. Selv om sidstnævnte var fremragende læsning, der gav os civilister et godt indblik i ”vort engagement i Afghanistan” – og havde en langt bedre indlæser, løber bogen om Karen Blixens far alligevel med førstepræmien. Jeg glæder mig meget til anden del, selv om indlæseren desværre er den samme.

Årets skuffelse: Jeg håber, jeg et år kan hoppe over denne kategori, men helt undgå skuffelser kan man nok ikke. I 2014 var det den meget opreklamerede og omtalte Den hundredårige som kravlede ud af vinduet og forsvandt af Jonas Jonasson. Mage til bavl skal man lede længe efter

Status over bloggen
Anmeldelser: 19
Artikler: 20 (heraf Ny skønlitteratur 7)

Mit initiativ med hver måned at omtale interessante nyudgivelser blev straks meget populært, hvilket omgående gav sig udslag i hastigt stigende besøgstal og antal følgere. Og sådan noget kan en blogger jo lide. Men det forpligter jo, men da det også er morsomt, er forpligtelsen ikke tung at bære. Jeg er jo også blevet lidt af en statistiknørd og er kommet til det ikke overraskende resultat, at besøgstallet er afhængigt af aktivitet på bloggen.

Som nævnt ovenfor, har jeg været syg, men er nu i bedring og satser på at vende stærkt tilbage her på bloggen i 2015. Stay tuned!

5 comments

  1. Åh, hvor er det fedt at se, at en så stor del af dine læste bøger har været krimier! Der mangler nemlig virkelig krimilæsere i blogland – eller i hvert fald krimilæsere, som jeg kan få masser af inspiration fra 😉

  2. Hej Simone! Tak for din kommentar. Ja, det blev til ca 50% krimier i år, et bevis på at der skrives mange gode af slagsen. Jeg er først lige nu begyndt at læse Eremitten, som jeg – ligesom du – fik tilsendt fra forlaget. Den har ligget lidt, fordi jeg har været syg. Jeg er ikke kommet så langt endnu, men jeg kan virkelig godt lide stilen og glæder mig til resten. Glæder mig til at følge din blog.

  3. Jeg skal også snart i gang med Eremitten – jeg vandt den i december og dem, som har anmeldt den på bogrummet, har været meget glade 😀 Kig evt forbi min blog- jeg er også inde fra Bogrummet og skriver om lidt af hvert bogligt set. 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s