Vild med Ord i nye rammer

Kamilla Hega Holst
Kamilla Hega Holst læser op fra ‘På træk’

Det nye hovedbibliotek i Århus har i år givet Vild med ord nye rammer, og det var en ganske andeledes oplevelse

Den århusianske litteraturfestival har tidligere haft til huse i Ridehuset, et levn fra en tidligere kaserne over for Musikhuset. Det havde en vis charme at festivalen var samlet, at de mennesker man så, alle var festivaldeltagere. Så måtte man leve med træk, forstyrrede interviews og kloakstank på Lille Scene.

Nu har festivalen fået mere pompøse omgivelser i Hovedbiblioteket i det nye havnepalæ, DOKK1, hørt omtalt som ”Dåkkern” på godt århusiansk ;-). Det betyder selvfølgelig at festivaldeltagere blandedes med husets brugere, intimiteten er gået fløjten, men måske har flere fået øjnene op for festivalen. Det kunne være interessant at høre, hvor mange der impulsivt købte billet på dagen.

På plussiden var helt sikkert at forfatterinterviews og oplæsninger fandt sted i rolige omgivelser, ingen afbrydelser, ingen småsnak i baggrunden fra standene eller folk der gik og snakkede. Ikke mindst må det være en lise for interviewer og forfatter.

Forlagenes stande var placeret meget centralt i biblioteket, men desværre et pænt stykke fra salene, der rummede interviews, og det tror jeg forlagene var lidt kede af.

Århus Kommunes Biblioteker var i år gået full scale ind i festivalen og præsenterede interviews med fire meget forskellige forfattere: Kamilla Hega Holst, Erik Valeur, Jens Blendstrup og Troels Kløvedal.

Og programmet var i det hele taget meget forskelligt, faktisk strittede det lidt og var plaget af de sædvanlige afbud, fx af en ung digter, der ringede hjemme fra København en halv time, før han skulle på, og fortalte at han havde sovet over. Ham havde jeg faktisk set frem til at høre.

Søndag talte Kirsten Thorup og Christel Wiinblad om kunsten, livet, døden og det at skrive. Dét kunne jeg have tænkt mig at høre, men kunne desværre ikke deltage i festivalens sidste dag. Måske en idé til en kommende festival: forfattersamtaler mellem en ældre og en yngre forfatter.

Denne festivals tema var Fremtiden, men det var ikke til at se det, hvis man ikke lige vidste det. Interviewerne flettede det krampagtigt ind i spørgsmålene.

Men min opfattelse er at der herskede en god stemning, og jeg glæder mig til næste år, hvor festivalen efter sigende skulle finde sted i maj for ikke at tage glansen af BogForum ;-).

Dette indlæg blev første gang publiceret på Litteratursiden 26.10.2015

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s