Café Pyt

Cafe Pyt
Eget foto

I sidste uge åbnede en ny bogcafé på Borgbjergsvej i Københavns sydvestkvarter – et bevis på, at litteraturen lever og har det godt.

I 2018 besluttede man af uransagelige grunde, at årets ord skulle være “Pyt”. Personligt mente jeg nok, at der var bedre ord, der kunne karakterisere året, men pyt nu med det.

Torsdag den 25. april deltog jeg i åbningen af “Café Pyt” i Københavns sydvestkvarter – ikke clondyke-området langs vandet, men i det gamle arbejderkvarter. Faktisk i samme gade, hvor Anker Jørgensen boede i mange år, også mens han var statsminister.
Pia JuulCafé Pyt er en bogcafé – med bøger, kaffe, sandwich mm. Vejret var i den grad med caféejer og boghandler Bjørn Themsen og hans medildsjæle, de små caféborde, der stod på fortovet blev hurtigt besat, mens man ventede på, at festlighederne skulle begynde, og det var svært at trække ind, da det endelig skete.

Bjørn Themsen bød velkommen og fortalte om projektet, dernæst holdt Asger Schnack tale og læste et digt, og den officielle åbning sluttede med, at Pia Juul læste et langt digt op. Dvs jeg tror, det var det sidste planlagte programpunkt om eftermiddagen, jeg blev desværre nødt til at gå tidligt.

Men inden jeg gik, lykkedes det mig at kaste et blik på hylderne, og hvis det er bloddryppende krimier eller tommetykke bestsellere, du leder efter, skal du holde dig langt væk. Det er små og smalle udgivelser, udgivet på bittesmå forlag af folk, der brænder for sagen – og hvad skulle vi gøre uden dem?

Bjørn Themsen debuterede som forfatter i 1995 med ‘Midnatssol og den sidste Maria’ og er også multikunstner.
For mig at se ligger bogcaféen lidt afsides – i al fald I forhold til Egå 😆 – men jeg håber, den får mange besøgende og et godt liv. Kommer jeg på de kanter igen, kigger jeg helt afgjort ind. Og jeg ønsker Café Pyt god vind fremover.

Adressen er Borgbjergsvej 52, København SV
Følg Café Pyt på FaceBook

Læs også min artikel om mikroforlag.

Der er flere små bogcaféer i København og enkelte andre steder i landet, læs min kollega K’s anmeldelser på Bognoter.dk.

 

Tilføjelse 17. juni 2020:  Café Pyt nåede lige at blive et år, før den blev et af Corona-krisens ofre. Meget trist at der ikke var hjælpepakker til ildsjæle, der ikke har råd til dyre revisorer. Jeg havde glædet mig til en genbesøg næste gang, jeg kommer til Kbh

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s