Ny skønlitteratur – november 2020 (ny udgave)

BogforsiderMånedens udgivelser er i den grad præget af den Coronapandemi, som desværre endnu ikke er overstået. Men der er også spændende nyt fra bl.a. Karl Ove Knausgård, Svend Åge Madsen og sågar fra ingen mindre end Simone de Beauvoir. Og Hvedekorn fejrer 100-års jubilæum.

Udvalget er som sædvanlig udtryk for, hvad jeg selv synes ser interessant ud.

Bedre sent end aldrig fik jeg lidt kød på oversigten over november måneds nyudgivelser. Da WordPress, som bloggen laves i, er undergået en del ændringer, som jeg endnu ikke mestrer, vil jeg ikke sinke processen med billeder og dybsindige tanker. Omtalen er derfor forlagets

De danske

Jeg vil ikke tilbage af Caspar Eric
Da Danmark lukker ned onsdag 11. marts 2020, som en del af indsatsen for at begrænse smittetrykket med COVID-19, begynder et digter-jeg at skrive ét digt om dagen i 80 dage. Digtene samler sig langsomt til et manuskript og bliver et arbejde, der også giver struktur til døgnets udflydende timer.
Udkommer 4. november på Gyldendal. 193 sider

Fremtidsspejl af Svend Åge Madsen
FREMTIDSSPEJL er en ny snurrig roman fra Svend Åge Madsen om tid og teknologi, om sindsløftninger og kropssprog, historiefortælling og begær, og om – ja, myrer.
Udkommer 6. november på Gyldendal. 250 sider

Min Kristin af Maria Helleberg
Min Kristin af Maria Helleberg er en stort anlagt og underholdende roman om en af de vildeste kvindeskæbner i 1500-tallets Sverige og Skandinavien – adelskvinden Kristina Gyldenstjerne (1494-1559). En roman om storpolitik, kærlighed, begær, fødsler, forræderi og mord.
Udkommer 12. november på Gyldendal. 862 sider

Rampen af Jesper Stein
“Rampen” er Jesper Steins romanfortælling om sin opvækst og forholdet til sin svigtende far og omklamrende mor.
Udkommer 12. november på Politikens Forlag. 416 sider

Øvelser i afsked – en coronakrønike af Carsten Jensen
En måned før coronaen ramte, mistede Carsten Jensen sin stedsøn, som kun blev 25 år. Carsten forelæste på et universitet i Los Angeles, hvor han var engageret i en tæt dialog med sine unge studerende om deres håb og drømme for fremtiden. Tilbage i selvisolation i et nedlukket Danmark besluttede han sig for at dokumentere pandemien. Hvad tænkte vi, imens den stod på? Hvad er vores forventninger, når den slutter?
Udkommer 23. november på Politikens Forlag. 320 sider

Hvedekorn 3-4, 2020.
HVEDEKORN ALL STARS 100 ÅRS JUBILÆUMS-NUMMER! Det er nødvendigt at fejre lyrik- og kunst- og til alle tider debutant-tidsskriftet Hvedekorns 100 års jubilæum med spektakulært bravur – og glamour! Derfor besluttede lyrikredaktør siden 2008 Lars Bukdahl, at skrive ud til en hel masse gode digtere i alle aldre, der er debuteret i Hvedekorn – og det er ikke mange gode digtere, der ikke er debuteret i Hvedekorn (ingen nævnt, ingen glemt) – om de ville skrive et svar til deres debut i bladet.
Udkommer 24. november på Gyldendal. 144 sider

Coronamonologerne
Et dokument over en tid, ingen kunne have forberedt os på.
Bidrag af Christina Hagen, Thomas Korsgaard, Madame Nielsen, Kristina Stoltz, Anna Bro, Pia Juul, Tomas Lagermand Lundme, Tine Høeg, Naiha Khiljee, Jokum Rohde, Bisse, Jenny Lund Madsen, Louise Alenius og Suzanne Brøgger
Udkommer 26. november på Lindhardt & Ringhof. 121 sider

De oversatte

Året med de 13. måneder. Dagbog af Åsa Linderborg
Året med 13 måneder strækker sig fra efteråret 2017 til efteråret 2018. I denne periode indtager Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg en egen, kontroversiel position. Et par måneder inden hun fylder 50 år, bliver hun forladt af manden, hun elsker. Fire dage senere anklages hun for at være medskyldig i et selvmord.
Udkom 18. oktober på Gutkind. 420 sider. Oversat fra svensk af Lisbet Kjær Johansen

De uadskillelige af Simone de Beauvoir
De uadskillelige er en hidtil upubliceret roman af Simone de Beauvoir baseret på hendes eget intime venskab med barndomsveninden Zaza.
Udkommer 5. november på Gyldendal. 240 sider. Oversat fra fransk af Birte Dahlgren og Lilian Munk Rösing.

Præsens Maskine af Gunnhild Øyehaug
Anna og Laura er mor og datter. Da Anna en dag læser et ord forkert i et digt, deler verden sig i to parallelle universer. Anna og Laura bliver fanget i hver sin del, og selvom livet går sin gang, er der alligevel noget, der mangler i de to kvinders liv.
Udkommer 5. november på Gutkind. 162 sider. Oversat fra norsk af Sara Koch

Apropos ingenting af Woody Allen
I sine stærkt underholdende erindringer fortæller Woody Allen om et liv som instruktør, standupkomiker, forfatter, musiker og skuespiller – og som familiefar og ægtemand. Et ofte tumultarisk liv, der tager sin begyndelse i Brooklyn, New York.
Udkommer 12. november på Gyldendal. 336 sider. Oversat fra amerikansk af Susanne Staun

Til verdens ende af Charlotte McConaghy
Kærlighed, sorg og stor natur mødes i romanen Til verdens ende, hvor en ung kvindelig ornitolog begiver sig ud på en skæbnesvanger rejse fra Grønland til Antarktis.
Udkommer 12. november på Gads forlag. 341 sider. Oversat fra australsk af Agnete Dorph Stjernfeldt

Inderligt af Margaret Atwood
I sin nye digtsamling Inderligt, som er Margaret Atwoods første digtsamling i mere end ti år, skriver Atwood om emner som kærlighed, tab, tidens fylde, naturens væsen og – zombier. Hendes nye digte er meget personlige i tonen, men bevæger sig vidt omkring i en stor emnekreds. I digt efter digt kaster hun sin enestående fantasi og sit altid vågne og skarpe blik på det landskab et levet liv udgør.
Udkommer 19. november på Lindhardt & Ringhof. 144 sider. Oversat fra engelsk af Caroline Albertine Minor

Morgenstjernen af Karl Ove Knausgård
Det er 7 år siden, at Karl Ove Knausgård afsluttede sit store romanværk Min kamp. Nu er den norske forfatter på vej med en ny roman, der udspiller sig over to dage og som strejfer ni forskellige menneskers liv. En roman om det store drama set gennem det lille livs begrænsede linse. 
Udkommer 27. november på Gutkind. 666 sider. Oversat fra norsk af Sara Koch.

Kommende krimier – Krimimessen

Genudgivelser

Fragmenter af en dagbog af Poul la Cour. Genudgives 2. november på Gyldendal. 278 sider.

Luksusudgaver med moderne retskrivning af Ved vejen, Ludvigsbakke, Stuk og Tine af Herman Bang. Genudgives 24. november på Gyldendal. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s