Anmeldelse: Slangens hale af Leonardo Padura

Bogens forsideFor at finde slangens hoved må man begynde med dens hale – Conde må dybt ned i Havanas gamle kineserkvarter for at opklare et rituelt mord. Derfra vender man ikke uændret tilbage.

Kriminalkommissær Mario Conde overtales til at se på et tilsyneladende rituelt mord i Havanas kineserkvarter – han var nem at overtale, for det er den underskønne Patricia Chion der spørger. Hun er halvt mulat, halvt kineser, men 100% kvinde, og Conde har jo et svagt punkt for kvindelige former – og billig rom.

Efterforskningen fører ham langt ind i det gamle kineserkvarter, hvor han taler med forskellige gamle kinesere, før sagen kan lukkes.

Handlingen finder sted i maj 1989, Conde er desillusioneret og træt af politiarbejdet, men bogen foregår 15 år senere, da antikvarboghandler Conde spadserer gennem det gamle, nu endnu mere forfaldne kvarter, og tænker tilbage på sagen og på kvarteret som det var dengang.

’Slangens hale’ bygger på researcharbejde, Leonardo Padura i sin tid foretog som journalist med henblik på en artikel om kineserkvarteret, siden blev det til en novelle, der nu er udgivet som en lille roman, lagt ind i en ramme af nostalgisk tilbageblik.

Der har aldrig været neglebidende spænding i Leonardo Paduras krimier, men denne er ligefrem sendrægtig. Stemningen er der dog ikke noget i vejen med, man kan tydeligt mærke varmen, pulsen og ”lugten af død kineser”.

Leonardo Padura: Slangens hale

Sohn, 2012. 154 sider
Originaludgave: La cola de la serpiente. 2011
Oversat fra spansk af Kirsten A. Nielsen

Også publiceret på Krimisiden

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s