Anmeldelse: Sandheden og andre løgne af Sascha Arango

Bogens forsideVelskrevet og anderledes kriminalroman om Henry Hayden, der beslutter at begå et mord, men opdager at det ikke er så let endda.

Denne kriminalroman er ikke som de andre. Læseren ved hvem morderen er, hvorfor mordet er nødvendigt og hvilke fejl, morderen begår hen ad vejen. Spørgsmålet er om han undgår opdagelse.

Henry Hayden er en succesrig forfatter, han kværner den ene bestseller ud efter den anden, og hans forlægger elsker ham som den guldfugl, han er. Hans forlagsredaktør elsker ham også, så meget at hun nu venter hans barn. Det var ikke med i hans planer. Han kan af gode grunde ikke lade sig skille, for så vil det fremgå at han ikke har skrevet en linje selv, det har hans musegrå og selvudslettende kone.  Bare rolig, kære læser, jeg har ikke afsløret noget, du ikke selv finder ud af på de første sider.

Nu er Henry ikke den store handlingens mand, hans spidskompetencer består i at leve på nas og udnytte andre, men nu står han over for et dilemma. Han kan faktisk ikke se anden udvej end at myrde elskerinden/forlagsredaktøren – og helst inden konen finder ud af noget. Som sagt så gjort, såre enkelt, væk med hende.

Men nu begynder hans problemer for alvor. Han er klar over at en god løgn skal være så tæt på sandheden som muligt, samt han skal have helt styr på hvad han siger til hvem. Men det er lettere sagt end gjort, og andre faktorer spiller ind.

En ældre kriminalbetjent begynder at interessere sig mere for ham, end sundt er, selv om dennes chef, en ung DJØF’er har helt andre teorier om sagen. Og så dukker der en skygge fra Henrys hemmelige fortid op! Et af hans tidligere ofre, for Henry har ikke forandret sig, han er og har altid været alle tiders røvhul. Man kan sige at det ville bare være så retfærdigt, om han blev knaldet, men et eller andet sted synes man også at det er lidt synd for ham, han er jo egentlig lidt sølle.

Velskrevet og morsom – og i den grad en anderledes tysk kriminalroman, der stiller spørgsmålstegn ved sandhed og løgn.

Sascha Arango: Sandheden og andre løgne

People’s Press, 2015. 273 sider. Oversat af Nanna Lund
Originaludgave: Die Wahrheit und andere Lügen, 2014.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s