Krimimessen 2022 – 20-års jubilæum

logo_250-1Krimimessen er tilbage på plads, hvad angår både tid og sted, og alle sejl er sat til, da det er den 20. af slagsen.

Vi der har været med fra starten i 2001, har været vidne til en eksplosiv vækst i omfang, alsidighed og kvalitet. Fra at præsentere nogle få forfattere på Horsens Ny Teater i nogle år, gik det stærkt fra 2007 (tror jeg), hvor man fik adgang til at bruge det nedlagte Statsfængsel, også kendt som “Horsens Tugthus”, “Slottet” mm – kært barn har mange navne 😆. Det var en meget speciel oplevelse at gå ind i en bygning, der kun få måneder tidligere havde overført de sidste fanger til det nye topsikrede Enner Mark Fængsel.

Og siden er det bare vokset og vokset, og fra blot at opleve forfatterinterviews kan man nu høre foredrag om faglige emner. I år kan man høre foredrag om fx retsgenetik og gerningssteder, man kan høre Frederik Strand fra Politimuseet fortælle om sager fra museets drabsrum, samt noget så eksotisk som “Når fluer opklarer mord” med en insektforsker.

Der er arrangementer om diverse aspekter af krimigenren, fx psykopater, at holde styr på flere serier og at skabe stærke karakterer.

Og så er der selvfølgelig krimiforfattere i lange baner. Man plejer at kalde messen for “krimiforfatternes” fætter-kusinefest, og det er tydeligt at de kan lide at komme der. Det er passende afslappet og ikke for stort.

Efter corona have lagt landet ned, arrangerede man en krimimesse i oktober 2021, men der var langt mellem de udenlandske navne. Det er der rådet bod på i weekenden, allerede i skrivende stund er man væltet ind fra England, Norge og Sverige. Hvis man kan lide at høre svensk, er Horsens stedet denne weekend. Hele 15 svenske forfattere, hvor jeg har krydset mange af, først og fremmest Åsa Larsson, Johan Theorin og Arne Dahl. Fem englændere, hvor Elly Griffiths og Cara Hunter er øverst på min liste.

Ingen krimimesse uden Gunnar Staalesen, han var med på den første og skal selvfølgelig holde jubilæumstalen.

Vel mødt i Horsens Tugthus

Se programmet og meget mere her

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s