Ny skønlitteratur – december 2022

BogforsiderDecembers nyudgivelser kan tælles på én hånd: to gamle kendinge og en ny, samt en rigtig engelsk hyggekrimi
Jeg skal beklage den lange pause, der skyldes en drilsk pc. Jeg har nu anskaffet en ny, som jeg lige skal vænne mig til. Jeg har døbt den Petra Elise og håber på et langt og frugtbart samliv med hende. Jeg stræber efter at lave en opsamling af de væsentligste udgivelser i efteråret, og at det månedlige indlæg igen vil blive en månedlig begivenhed.
Jeg skal indrømme, at jeg går direkte efter den engelske krimi. Et kig ud i fremtiden siger, at januar igen bliver en god litteraturmåned.


De danske

Bogens forside69 dæmoner af Thomas Boberg
”… et gnistrende digterisk opgør med begrebet ’far’ – eller nærmere ’alle fædre’: Patriarken, ophavet, den modernistiske mester, Djævlen selv, som findes i utallige versioner og har påvirket, fortryllet og forbandet sine omgivelser helt op til i dag” (forlaget)
Udkommer 1. december på Gyldendal. 108 sider.


Bogens forsideSå lad det være af Jesper Wung-Sung
Seks noveller fra forfatterens debut, ’To ryk og en aflevering’ og syv essays om det læsende og skrivende menneske, der er blevet til ved et gensyn med debuten. Forlaget skriver: ”Om det forunderlige ved som ungt menneske at opdage kunsten. Om forsøgene på selv i skrift at indfange liv og virkelighed. Om friheden, lykken og forbandelsen ved at være forfatter”
Udkommer 8. december på Gyldendal. 128 sider.


Bogens forsideAlberte rimer på hjerte – og smerte af Tina Kehlet Primholdt.
At have et sygt barn, og ovenikøbet vide at det skal dø, er mere end et menneske kan bære. Albertes mor beskriver, hvordan diagnosen og sygdommen påvirker familien. Forlaget beskriver alligevel bogen som ”
En smuk og barsk beretning om sorg og tab samt lys og kærlighed” og ”dødens tilstedeværelse får dem ikke til at opgive at finde en retning og mening med livet og lader lyset og kærligheden dominere i Albertes korte liv”
Udkommer 13. december på Gads Forlag. 200 sider.


De oversatte

Bogens forsideMit privatliv af Thomas Espedal
Roman og fotobog, hvor forfatteren med kameraet har foreviget familie og venner, de huse han har boet i, de senge han har sovet i, de skriveborde han har skrevet ved og sikkert meget mere.
Udkommer 2. december på Batzer & Co. 183 sider. Oversat fra norsk af en eller flere ukendte personer


Bogens forside

Kuglen der ikke ramte af Richard Osman.
Et gensyn med de fire venner i torsdagsmordklubben er altid noget at se frem til. For selv om bøgerne oser af hygge, bliver læseren præsenteret for barske sager, fx får EliZabeth et ultimatum: Dræb eller bliv dræbt!
Med nye venner i skikkelser af en tv-stjerne, lyssky pengefolk og en tidligere KGB-agent skal mysteriet løses og Elizabeth reddes fra det umulige valg.
Udkommer 27. december på Cicero. 432 sider. Oversat fra engelsk af Marianne Linneberg Rasmussen


Kommende krimier – december 2022 (Krimimessen)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s