Krimimessen 2023 – set i bakspejlet

Krimimessen_23Hvordan det lykkedes mig at deltage i Krimimessen 2023 og kun købe én bog?

Sidste weekend løb den årlige Krimimesse af stablen i Fængslet i Horsens. Det var tydeligt, at vi nu har lagt Covid-19 fra os, jeg ved ikke om det er rekord, men med 7500 besøgende var der rimeligt fyldt, især om lørdagen. Og der bliv kindkysset og krammet, afstand var en by i Sibirien.

Der deltog også mange udenlandske forfattere, og det viste sig at det fortrinsvis var dem, jeg opsøgte. Måske logisk, da jeg ikke læser voldsomt mange danske krimier. Derfor var det en ren svir for mig at opleve både Elly Griffiths og Ann Cleeves, ovenikøbet sammen. Det umulige lykkedes, jeg nåede til Horsens til kl. 10 søndag morgen, ovenikøbet efter at vi er gået over til sommertid!  Men paneldebatten mellem Ann Cleeves, Elly Griffiths og Anna Grue om stærke kvindelige hovedpersoner i kriminallitteraturen skulle overværes. Og det var vækkeurets kimen og køreturen værd. Jeg har sikret mig 15. bind om Ruth Galloway, ”The Last Remains”, af Elly Griffiths til påskelæsning. Det er efter sigende sidste bog i den serie – indtil videre. Hendes serie om vicekriminalkommissær Harbinder Kaur er også værd at læse, der er foreløbig udkommet tre (to på dansk), mens jeg ikke er så begejstret for hendes Brighton-serie, som heller ikke er oversat.

Jeg har læst lidt af Ann Cleeves og er sulten efter mere. Hun er kvinden bag Jimmy Perez, som vi pt kan se på DR, og som jeg ser med stor fornøjelse, samt Vera Stanhope.

En anden fornøjelig paneldebat handlede om hyggekrimien eller Cosy Crime, som genren også kaldes.  Litteraturkritiker Bo Tao Michaëlis, Nanna Rørdam Knudsen fra Modtryk og Anna Grue kom omkring genren i fortid og nutid, fra Miss Marple til Annemaj Mortensen kunne arrangementet også have heddet. Selv om mange titler kan defineres som hyggekrimier, er fællesnævneren at mordgåder løses ved hjælp af sund fornuft og menneskekundskab.

Udover Anna Grues bøger om den emsige pensionist Annemaj Mortensen kan nævnes Richard Osman’s foreløbig tre bøger om Torsdagsmordklubben, Elly Griffiths’ om Harbinder Kaur, især nr to, “Ekspert i mord” og serien om “Damernes detektivbureau nr 1” af Alexander McCall Smith.
Se Litteratursidens bogliste Noget der ligner Agatha Christie

Ellers oplevede jeg Martin Jensen, Jørn Lier Horst, Yrsa Sigurdardottir, Ragnar Jónasson, Arttu Tuominen, Jess Kitching og Karin Smirnoff – og nogle flere.

Og hvordan lykkedes det mig kun at købe én bog? Viljestyrke, erkendelse af manglende reolplads – og en umenneskelig stor elregning.

Næste års krimimesse er allerede ved at blive planlagt, sæt derfor X i kalenderen ved weekenden 16.-17. marts 2024

IMG_1212_200

Følg med på Krimimessens hjemmeside

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s